Werkplekconcept

 
De keuze van het juiste werkconcept bepaalt in grote mate de wijze van samenwerking, beleving en efficiency van een werkomgeving. In onze visie bestaat er geen eenduidig beeld of principe voor een werkconcept. Niet voor niets spreken we bij de Hanzehogeschool over het Nieuwe Hanze Werken en bij De Haagse Hogeschool over het Haagse Werken. Ook bij gemeenten en zorg-instellingen werken we aan specifiek op maat gemaakte concepten, afgestemd op de processen en afgestemd op de medewerkers en cultuur van de organisatie.

Goede kantooromgeving stimuleert werkplezier en effectiviteit

Mits goed uitgewerkt, kan een goede werkomgeving de visie van de organisatie en activiteiten stimuleren, draagt het bij aan werkplezier en werkeffectiviteit, draagt het bij aan het imago van de organisatie als werkgever en aan efficiënt gebruik van ruimte. De recente ontwikkelingen ten gevolge van de Coronamaatregelen hebben ons in korte tijd geleerd ons werk op een andere manier in te vullen en de mogelijkheden die de technologie ons biedt nog meer te omarmen.
 
Hoe gaan we de ervaringen die we in de afgelopen periode hebben opgedaan meenemen naar de toekomst?

Kantoor als ontmoetingsplek

Door Corona zijn veel organisaties van het één op het andere moment gedwongen volledig thuis te gaan werken. De ervaringen die daarbij zijn opgedaan kunnen gebruikt worden om in de toekomst, na COVID-19, bepaalde activiteiten thuis te blijven doen. Er wordt anders gekeken naar het belang van een gezamenlijk kantoor. Het kantoor zoals we het altijd gebruikt hebben zal daardoor veranderen.
 
Het kantoor wordt een soort clubhuis, thuishonk, een plek waar je elkaar fysiek ontmoet en samenwerkt. Het kantoor hoeft niet groot te zijn, maar wel aantrekkelijk en voorzien van voldoende overleg-, werk- en presentatiefaciliteiten. Een verlengstuk van de thuiswerkplek, waar, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en thuissituatie, collega’s samenkomen om te werken.