Blaashal erbij voor sporters in Groningen

Sporten in een blaashal? Dat kan in Groningen!

Gemeente Groningen benaderde ICSadviseurs vanuit een lopende opdracht (het opstellen van een Integraal Accommodatieplan) voor het projectleiderschap om te komen tot een blaashal. De gemeente kampt namelijk met een capaciteitstekort (vooral in de wintermaanden) en wilde dit oplossen door op korte termijn een blaashal te realiseren. Zo kunnen er in ieder geval drie korfbalverenigingen, gedurende de wintermaanden, indoor sporten.

Blaashal erbij voor sporters in Groningen Blaashal erbij voor sporters in Groningen Blaashal erbij voor sporters in Groningen Blaashal erbij voor sporters in Groningen Blaashal erbij voor sporters in Groningen Blaashal erbij voor sporters in Groningen Blaashal erbij voor sporters in Groningen Blaashal erbij voor sporters in Groningen

Interessante feitjes over de totstandkoming
 

  • De hal is geplaatst bij Korfbal Vereniging Hoogkerk, over het huidige zand-ingestrooide kunstgrasveld van de vereniging;
  • De hal is een pilot voor de KNKV om óók in de weekenden korfbalwedstrijden te organiseren;
  • Met de juiste sportvloer, welke voldoet aan de eisen van NOC*NSF, kun je hier iedere binnensport faciliteren;
  • De hal is inclusief tribune, en externe kleedkamerunits met douches;
  • De verwachte levensduur is meer dan 15 jaar.
  • Door het dubbelmembraam is er geen condensvorming.

Duurzame blaashal
 
De blaashal is afkomstig van leverancier (Recreational Systems International) welke duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.
 
De hal bestaat uit een licht doorlatend membraamdoek van de hoogst haalbare isolatie in de markt op dit moment, zeer zuinige en stille ventilatoren met modulerende brander en LED verlichting. Hierdoor is de hal laag in energieverbruik en konden we een gunstige exploitatiebegroting opstellen.