16 januari 2020

Een ‘échte leeromgeving techniek’

Nieuwe techniekhal Wartburg College en Hoornbeeck College officieel geopend

IMG_0563

Op 15 januari vond in Rotterdam de officiële opening plaats van de nieuwe techniekhal. Deze techniekhal biedt plek aan een unieke samenwerking tussen het voortgezet onderwijs (Wartburg College) en het mbo (Hoornbeeck College).

 

In de regio Rotterdam is sprake van een tekort aan technisch gekwalificeerd personeel. De behoefte voor goed techniekonderwijs in de omgeving was dan ook aanleiding voor de totstandkoming van deze techniekhal. De samenwerking tussen het Hoornbeeck College en het Wartburg College maakte het mogelijk nu ook de nieuwe opleiding BOL4 Werktuigbouwkunde aan te bieden.

 

ICSadviseurs was bij de start van het proces betrokken en verzorgde de haalbaarheidsstudie en onderbouwing van de huisvestingsaanvraag. Samen met medewerkers en bedrijfsleven heeft ICSadviseurs vervolgens de ambities vertaald naar een Programma van Eisen en is Roos Ros Architecten geselecteerd om het ontwerp te maken van de nieuwe techniekhal. Het Wartburg College heeft de ruimte gerealiseerd, het Hoornbeeck College huurt de ruimte. Onze jurist stelde de huurovereenkomst op’.

 

Hidde Benedictus: ‘Bijzonder aan dit project was de unieke samenwerking tussen het voortgezet onderwijs (Wartburg College) en het mbo (Hoornbeeck College). Er is hier een échte omgeving gecreëerd waar leerlingen en studenten zich op techniekvlak goed kunnen ontwikkelen. Fijn dat we op deze manier een goede bijdrage hebben kunnen leveren aan het techniekonderwijs in de regio.’