26 april 2019

Koninklijke Onderscheiding Sibo Arbeek

Sibo Arbeek ontvangt Koninklijke Onderscheiding voor maatschappelijke inzet

Sibo Koninklijk Onderscheiden 608x300

Vanmorgen heeft onze collega en mede-eigenaar van ICSadviseurs, Sibo Arbeek, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange, maatschappelijke inzet als hoofdredacteur van het blad Schooldomein. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen (Lintjesregen) vond plaats in de Stadsschouwburg van Utrecht.

 

 

Schooldomein… van 1988 tot nu
De eerste uitgave van Schooldomein verscheen in 1988. Het blad was destijds zeer eenvoudig van opzet en bevatte enkele artikelen over onderwijs aangevuld met regelgeving van de rijksoverheid. Dankzij het doorzettingsvermogen van Sibo en zijn tomeloze inzet in uren, creativiteit en energie is Schooldomein vandaag de dag hét platform geworden voor iedereen die met leeromgevingen en scholenbouw te maken heeft. Schooldomein wordt zes keer per jaar in hard copy gratis naar alle onderwijsinstellingen, gemeenten, corporaties, architecten en relevante marktpartijen gestuurd. Daarnaast verschijnt Schooldomein in digitale vorm op de website, worden artikelen via de sociale media gedeeld en wordt bij elke editie een nieuwsbrief uitgegeven.
 

 

Maatschappelijke betrokkenheid
Centraal staat bij Sibo, en daarmee ook in Schooldomein, steeds de vraag:

 

Hoe kunnen we voor kinderen, jongeren, leerlingen en studenten omgevingen creëren waardoor zij beter leren?

 

Het kan dan over van alles gaan. Bijvoorbeeld over de nieuwe taken van de gemeente en hoe zij de samenwerking met schoolbesturen kan versterken. Of wat wij kunnen leren van onderwijs over de grenzen. Maar ook de akoestische functie van een plafondplaat in een open leeromgeving of verduurzaming van gebouwen.
Bijzonder is dat Sibo, met deze maatschappelijke drijfveer voor ogen, al snel tot het inzicht kwam dat deze doelstelling veel breder is dan die van een enkel commercieel bedrijf. Hij is daarom aan de slag gegaan om van het blad een platform te maken voor iedereen. Bedrijven, rijks- en gemeentelijke overheid, adviesbureaus en producenten die in de markt elkaars concurrent zijn, dragen allemaal bij en delen in Schooldomein hun kennis met elkaar en met de lezer.
Op dit moment is deze manier van samenwerken en netwerk denken steeds meer gemeengoed aan het worden, maar destijds was dit een uniek idee, waar hij zijn collega’s binnen ICSadviseurs en de ‘concullega’ bedrijven met enthousiasme van wist te overtuigen.

 

 

Vrijwilligerswerk
Naast zijn werk bij ICSadviseurs, is het uitgeven van Schooldomein voor Sibo een vrijwilligersbaan geworden waarvan de partners jaarlijks de kosten opbrengen. Het magazine is kostendekkend en kan slechts bestaan door zijn enorme drijfkracht; hij schrijft zelf de meeste artikelen, holt achter opdrachtgevers aan en heeft contacten met politici en overheidsmedewerkers. Daarnaast spreekt Sibo op symposia en verzorgt mede namens Schooldomein de vorm en inhoud van de jaarlijkse Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht.
 

 

Kers op de taart
Schooldomein is voor haar lezers inmiddels een gewaardeerd, inspirerend en ideeënrijk blad geworden. Het heeft een vertrouwde, vaste plaats verworven in onze maatschappij. Het lijkt vanzelfsprekend, het is er immers altijd al geweest. Toch is het zeker niet vanzelfsprekend, het bestaan van dit blad is vooral te danken aan één persoon: Sibo Arbeek.

 

ICSadviseurs is trots op wat Sibo heeft bereikt. Wij feliciteren hem van harte met de toekenning van deze Koninklijke Onderscheiding. Een echte ‘kers op de taart’, die wat ons betreft meer dan verdiend is!

 

Partners van ICSadviseurs
Jan Remijnse, Rop Krist, Alfred Bakker, Hidde Benedictus, Hans Voorberg en Teun van Wijk

 

 

“Sibo weet als geen ander strategie en dagelijkse praktijk – met daarin steeds de gebruiker als uitgangspunt – met elkaar te verbinden.”
Teun van Wijk, mede-eigenaar en adviseur ICSadviseurs

“Sibo vervult een leidende en inspirerende rol; door zijn enthousiasme hebben tal van school- en gemeentebestuurders het besluit genomen om toch te kiezen voor een betere huisvesting voor hun leerlingen.”
Hans Voorberg, mede-eigenaar en adviseur ICSadviseurs

“Een visionair die mensen inzicht geeft en motiveert om echt verschil te maken.”
Christian Soer, operationeel directeur Digital Agency FIZZ

“Een vernieuwende en verfrissende kijk op bouw- en leefomgeving in combinatie met zijn tomeloze inbreng heeft tot vele nieuwe inzichten geleid ook ten faveure van leerprestaties en welbevinden van mensen in hun leer- en werkomgeving.”
Henrico ten Brink, directeur Ten Brink Uitgevers

Sibo Koninklijk Onderscheiden 608x300
Sibo Koninklijk Onderscheiden 608x300
Sibo Koninklijk Onderscheiden 608x300
Sibo Koninklijk Onderscheiden 608x300