24 januari 2020

SO Fier opent vandaag haar nieuwe huisvesting

Speciaal onderwijs

SO Fier Utrecht 1

Vandaag vieren leerlingen en medewerkers van SO Fier de heugelijke opening van hun nieuwe huisvesting.

 

Vanaf 2016 begeleidt ICSadviseurs SPO Utrecht in de nieuwbouw van vier projecten, waaronder SO Fier. Voor SO Fier hebben wij vanaf de uitwerking van een gedragen Onderwijskundig Programma van Eisen, via de begeleiding van de ontwerp-, vergunning en uitvoeringstrajecten tot aan de oplevering van het nieuwe schoolgebouw gebruiker en opdrachtgever mogen begeleiden.
Kenmerkend aan het proces is de goede sfeer tussen de teamleden. Dat heeft zeker bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat.

SO Fier Utrecht 1
SO Fier Utrecht 1

SO Fier biedt speciaal onderwijs aan leerlingen die meer dan gemiddelde aandacht nodig hebben op het gebied van gedrag. Eind 2015 verhuisden leerlingen en medewerkers van SO Fier naar een tijdelijke locatie. Het pand aan de Winklerlaan was verouderd en te klein.
Het nieuwe schoolgebouw is gebouwd op de bestaande locatie en geschakeld aan een bouwdeel waarin twee gymzalen zijn ondergebracht. Samen met het groenedak, zorgt dit voor een paviljoenachtige setting die opgaat in de groene omgeving. Daarnaast wordt het gebouw gekenmerkt door een patio die zorgt voor een schaal in het gebouw die past bij de doelgroep.

 
Verder is het gebouw gasloos en energieneutraal (EPC=0) door de toepassing van warmtepompen, decentrale ventilatieunits en zonnepanelen.