Quickscan huisvestingsscenario’s basisschool Haarlem
Het is een geliefd gebouw in de wijk, echter zonder monumentale status.
Een bezoek aan de school bood inzicht in de ruimtelijke en technische (on)mogelijkheden van het gebouw en de omgeving. Een gebouw uit 1924 met hoge lokalen, een ruime bergzolder en een langgerekte vorm.
Het is een geliefd gebouw in de wijk, echter zonder monumentale status. In verband met de uitstraling van het gebouw, is de samenwerking met een architect gezocht met expertise op het gebied van bouwwerken uit deze bouwstijl en -periode.
Aan de hand van het bezoek en de beschikbare informatie zijn zo gedetailleerd mogelijk kostenramingen opgesteld door een kostendeskundige. Door een samenwerking aan te gaan met een externe kostendeskundige is in korte tijd een goed beeld ontstaan van de hoogte van de investeringskosten voor renovatie en nieuwbouw, rekening houdend met te treffen maatregelen ter verduurzaming van het bestaande gebouw.
"Het samenbrengen van een brede expertise, vertegenwoordigd in verschillende specialisten heeft ervoor gezorgd dat aan de hand van één locatiebezoek op een gedegen manier een goed doordachte richting gekozen werd voor de uitwerking van de quickscan."
Het samenbrengen van een brede expertise, vertegenwoordigd in verschillende specialisten heeft ervoor gezorgd dat aan de hand van één locatiebezoek op een gedegen manier een goed doordachte richting gekozen werd voor de uitwerking van de quickscan.
Het uiteindelijke resultaat is een complete quickscan waarin vanuit verschillende invalshoeken is gekeken naar de voor- en nadelen van de verschillende scenario’s. De quickscan helpt de gemeente en het schoolbestuur om een afweging te maken bij verdere uitwerking van de huisvestingsplannen voor de school.