IKC-ontwikkeling

Een Integraal Kindcentrum (IKC) is de plek waar nieuwe generaties opgroeien en waar kinderen van 0-12 jaar een stevig fundament in het leven krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, is een nauwe samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang, ouders, omgeving en kindpartners bepalend voor succes. Een IKC speelt immers een cruciale rol in de ontwikkeling van een kind. Bij een stevig fundament hoort passende huisvesting, die onderdeel is van de lerende omgeving van het kind. Niet alleen duurzaam gebouwd, maar ook midden in de maatschappij en die bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. IKC-ontwikkeling is een complex proces. Dat lukt alleen vanuit een sterke, gezamenlijke visie en écht samenwerken.

IKC-visie formuleren

De ontwikkeling van een IKC start met het formuleren van een heldere en gezamenlijke visie. Samen de antwoorden op onderstaande vragen formuleren, zorgt voor een sterke visie die omarmd wordt door alle partijen. Kortom: een sterke visie zorgt voor een sterk IKC. Het een kan niet zonder het ander.

  • Waar staat het IKC voor? Wat wil het IKC uitstralen?
  • Wat zijn de organisatiedoelen?
  • Wat is de meerwaarde voor de doelgroep?
  • Wie is de doelgroep? Wie zijn de partners?
  • Wat zijn inhoudelijke thema’s waar binnen de nieuwe organisatie vorm aan wordt gegeven?
  • Wat is het DNA van de nieuwe organisatie?
BSO-meisje-Paardebloem-klein
ikc maassluis

Duurzaam IKC

Een duurzaam IKC ontwikkelen en bouwen is een prachtige gelegenheid om te leren. Medewerkers en kinderen leren over energie, klimaat, biodiversiteit en gezondheid. De bouw draagt bij aan het verrijken van kennis en bewustzijn over duurzaamheid.

Ook gezondheid (voeding, materiaalgebruik, binnenklimaat) en bewegen zijn onderdeel van het proces. Duurzame, gezonde gebouwen geven het goede voorbeeld aan de nieuwe generatie. Zo versterkt het gebouw ook het fundament van het kind.

Samen op weg naar ‘gedroomd’ IKC

Het ontwikkelen van een IKC is enorm complex als het gaat om de huisvesting. Het organiseren van financiering, eigenaarschap, exploitatie en wetgeving kent talloze opties, belangen, dilemma’s en keuzemomenten. In dit oerwoud van mogelijkheden biedt ICSadviseurs u hulp en structuur. Samen met u bepalen wij de koers en het plan om het ‘gedroomde IKC’ te realiseren.

Aanvraagformulier

Meer weten? Laat dan uw gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.