27 juli 2022

Succesvolle transformatie van bedrijfspand tot school met sportruimten

Tijdelijke huisvesting voor GSG Guido Amersfoort

IMG_0314

Bewust duurzaam: Circulair gebruik van materialen en innovatieve sportruimten

 
Bij de ombouw van het kantoorgebouw naar een lesomgeving zijn wanden verplaatst en hergebruikt, bijvoorbeeld voor het realiseren van nieuwe lokalen en sportruimten in de bedrijfshal. De verhuurder heeft bouwmaterialen zoals plafondplaten van andere gebouwen ter beschikking gesteld om te hergebruiken. Vanuit het bestaande gebouw aan de Arnhemseweg zijn de wastroggen meegenomen en in de tijdelijke huisvesting geplaatst.
Voor de sportvoorziening is samengewerkt met Scherp Advies. Er zijn twee sportzalen aanwezig. Beneden is een traditionelere gymzaal gemaakt met een afmeting van 18 bij 30 meter. De sportzaal boven heeft een afmeting van 30 meter lang en 7,5 meter breed. Deze afmeting vraagt om een innovatieve aanpak. In deze sportruimte is onder andere een dojo gemaakt. In beide gymzalen is de vloer los gelegd, zodat deze hergebruikt kan worden in het nieuwe schoolgebouw van GSG Guido.

IMG_0314
IMG_0314

 

 

 
In de laatste weken van het schooljaar 2022 zijn de leerlingen en medewerkers van het VMBO verhuisd naar de tijdelijke locatie om alvast te wennen. Zo kunnen ze na de zomervakantie op 23 augustus 2022 een goede start maken. Naar verwachting zal eind 2023 terug verhuisd worden naar het nieuwe gebouw aan de Arnhemseweg.