DSCF4757

Sporthal in een ander jasje

Wat is de huidige stand van zaken in ons land wanneer je kijkt naar onze binnensportvoorzieningen? Welke ontwikkelingen zien we en waar lopen we tegenaan? Michel de Boer, adviseur en expert binnen de sporthuisvesting vertelt zijn verhaal.

"Moeten we wel een volwaardige nieuwe sporthal gaan bouwen waar veel kosten mee gepaard gaan?”

Korte lijntjes
Zo ging de werkgroep vanuit de gemeente Tynaarlo naar Lille (Frankrijk) op excursie om de metahal in het echt te kunnen ervaren. “We zijn in nauw contact met leveranciers”, vertelt Michel. “Vragen die gebruikers en verenigingen hebben, kunnen we makkelijk afstemmen met leveranciers en daardoor snel beantwoorden. Maar het gebruik van zo’n metahal ook daadwerkelijk ervaren, dat is nog het allerbelangrijkste. De excursie naar Lille bracht zoveel enthousiasme met zich mee. Binnen sporten met buiten gevoel en ook goede akoestiek doordat het doek geluid absorbeert, dat viel echt op! Uiteindelijk was de vraag óf zo’n hal er moet komen daardoor niet meer van toepassing.”

Gebruiker centraal
“In het proces bepalen we uiteindelijk samen met een breed team vanuit de gemeente (beleidsmedewerker sport, stedenbouwkundige, financiële expert), maar juist ook gebruikers en omwonenden wat we realiseren. Proactieve communicatie over de accommodatie met gebruikers vinden we erg belangrijk. Dat draagt bij aan de realisatie van een toekomstbestendige accommodatie of sportpark”, zegt Michel.